Zoeken in deze blog

zondag 29 november 2015

MOSnieuws van de week!

Hallo allemaal,


Ons witloof groeit goed op onze witloofzolder. Kijk maar eens hoe mooi de kroontjes van onze ingetafelde pezen al gegroeid zijn...
baby witlloof in volle groei...


Onze spruitjes moeten nog een beetje dikker worden maar volgende week denken we er een eerste keer van te proeven... mmmmmmmmmmmmmm Spruitjes! :)


Onze konijnenhokken kregen de voorbije week een nieuw dak en we maakten een eerste voederhuisje voor de vogels in de tuin.  We zijn  helemaal klaar voor de winter.


Deze week vullen we de bloembakken voor de school aan met extra grond en planten we de bollen voor onze paasbloemen, krokussen, narcissen en andere voorjaarsbloeiers.  Dat zal mooi worden in het voorjaar...


Onze 2 pauwstaartduifjes zijn ondertussen helemaal thuis in onze school en hebben er hun eerste vluchten in de omgeving al opzitten.  Ze zijn zelfs een nestje aan het maken helemaal bovenaan in hun hok.  Nu nog even wachten op eitjes en wie weet ... binnenkort misschien kleine pauwstaartjes!


MOStips


Wie graag wat meer weet over witloof telen moet eens een kijkje nemen op ons MOS-uithangbord. Dit kan je vinden aan het raam van het leraarslokaal.


Wil je weten wat de  juiste naam is van de vogels in jouw tuin?  Neem dan een kijkje op het prikbord aan het MOStuinhuis.  Hier hangt een poster met mooie foto's en wat extra uitleg over de meest voorkomende tuinvogels van onze streek.


We hebben ook minder goed nieuws deze week...  Eén van onze eendjes is gestorven en dat vonden we niet zo fijn.  We zochten een mooi plaatsje in de tuin en hebben het eendje daar begraven.  Volgende week maken we met de MOSgroep nog een kruisje als aandenken en plaatsen we dit waar we ons eendje hebben begraven.
We weten niet echt wat de oorzaak is dus hebben het andere eendje ook even terug naar zijn vorige verblijf gebracht dit weekend... 
groene groetjes,
meester KoenGeen opmerkingen:

Een reactie posten