Zoeken in deze blog

dinsdag 12 april 2016

MOS in maart...

Onze jonge duifjes worden groter en vliegen rustig rond. Al heel wat KLINKERkinderen weten nu hoe ze een duifje goed moeten vastpakken en kunnen het ook lanceren zodat het weer naar zijn hok vliegt...  Voor sommige is het nog wat meer oefenen MAAR oefening baart kunst!
enkele sfeerbeelden
Enkele speciale rasduiven + sfeerbeelden

Het geraamte van onze serre is afgewerkt en de vroege aardappels zijn geplant.  De kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar volgende ook een heuse aardappelworkshop bij Marco in de AVEVE en zijn nu aardappelexperten die zelf aan de slag gingen en nu aardappels aan het telen zijn...
aardappelworkshop

Het bosje aan de achteringang van onze school kreeg een serieuze opknapbeurt, we kunnen eigenlijk zeggen dat het gaat om een heuse MAKEOVER!!
Raf van IGO en zijn ploeg kwamen de nodige snoei -en zaagwerken verrichten in opdracht van de gemeente Rotselaar.  Het zesde leerjaar bouwde er samen met de mannen van IGO een heuse wilgenhut met wilgentunnel waarin je gezellig kan zitten met een hele klas!  Tijdens de paasvakantie werkten de mannen van IGO ook nog een heus klimparcours af aan de overkant in het bosje.  Nu nog blaadjes aan de bomen en het is er helemaal een superleuk en knus plekje, waar iedereen die dat wil, kan genieten van de natuur!  Het regelmatig aanvullen van het paadje achter onze school met schors en het opruimen van zwerfvuil nemen de MOSvrijwilligers van onze school voor hun rekening.  Op die manier blijft het een mooi, rustig en PROPER plekje waar het fijn is om te vertoeven voor iedereen.
BOUW wilgenhut

Tijdens de paasvakantie werkten we ook de nieuwe duiventil af, zodat onze reisduiven nu ook hun eigen plekje hebben in onze MOStuin. We kregen hierbij de proffesionele hulp van Dirk, een papa die echt alles over duiven weet en ons ook de roosters en raampjes voor onze gloednieuwe duiventil bezorgde. Dankjewel hiervoor Dirk! We zijn wel benieuwd of onze jonge duiven zelf hun weg terug vinden naar hun hok binnenkort en willen binnen vallen langs de spoetnik (= landingsbak) die we installeerden...

Volgende weken worden onze bessenstruiken achter de school en in het kippenhok verder aangeplant en  gaan we ook een blauwe druivelaar planten tegen de warme muur aan het kippenhok.

GROENE GROETJES VAN DE MOSSERS
Geen opmerkingen:

Een reactie posten