Zoeken in deze blog

zondag 22 mei 2016

MOS-update mei!

Hallo iedereen,

Onder 2 van onze nestbakjes, die we vorig jaar timmerden en ophingen, klinkt gepiep en getsjierp... Heb jij al ontdekt welke nestkastjes bewoond zijn bij ins op school? Fijn om te weten dat de koolmezen uit de buurt zich er thuis voelen!!

Drie van onze 5 kippen leggen ondertussen bijna elke dag een eitje dus ook zij zijn in hun element en hebben duidelijk lentekriebels...

Onze mama en papa pauwstaart hebben ondertussen hun vierde nestje jongen uitgebroed!!!Het is aardig druk in en om het hok van de pauwstaartjes. Ook onze reisduiven hebben niet stilgezeten... We leren momenteel 6 van onze jonge duiven op om steeds een stukje verder van huis te vliegen en dan braaf terug te keren naar hun hok. Spannend!!

Een maand geleden legden we voor het eerst bevruchtte kippeneieren in onze KLINKER-broedkast en ja hoor... In onze tuin zijn nu 6 levendige en piepende kuikens te bewonderen en te aaien. Samen met onze konijntjes is er dus genoeg klein gespuis te bewonderen elke dag...Ook het tweede broedsel is onderweg. Dank je wel aan alle mensen die onze broedkast hielpen te vullen!


In alle moestuinbakken werd gezaaid naar hartelust  en we wachten vol ongeduld tot al onze GROENTEN weelderig beginnen te groeien. Onze aardappels in zak groeien ook al aardig dus die frietjes komen er aan binnenkort... Achter de moestuinbakken werden aardperen geplant. In onze KLINKERserre werden dan weer tomaten aangeplant, die we normaalgezien in september kunnen oogsten.  Voor onze serre hebben we een rabarber -en een courgetteplant aangeplant.
FRUIT hopen we ook te oogsten in het najaar!  Onze appelbomen in het kippenhok bloeiden weelderig dus hopelijk kunnen we in het najaar genieten van lekkere appeltjes.  We hebben ondertussen ook frambozen, rode bessen, stekelbessen, witte bessen en een druivelaar geplant.  Deze zijn allemaal mooi groen ondertussen en lijken de nodige vruchten te gaan dragen.

De WIGLO in het weggetje is ook aan het schieten en zal binnenkort een echte levende, groene hut zijn...

GROENE GROETJES UIT MOSLAND

enkele sfeerbeelden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten